Dannis fængsel flød med mobiler

Filen i lagkagen er forlængst blevet overhalet indenom af mobiltelefonen, når det gælder flugtfangers foretrukne arbejdsredskab. Og det flød med ind-smug-lede mobiltelefoner på den fængs-els-afdeling i Vridsløselille, hvor den drabsdømte Danni Meisler sad ind-til sin nøje tilrettelagte flugt fre-dag i sidste uge. Det bekræfter Kriminalforsorgen.

"Efter flugten blev Meislers afdeling ransaget, og der fandt vi seks mobil-telefoner. Det er alt, alt, alt for mange," erkender sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Michael Gjørup.

Procedurer skal laves om

Mylderet af indsmuglede telefoner fører nu til, at Kriminalforsorgen tager "en drøftelse" med fængselsledelsen i Vridsløse," siger Michael Gjørup. Hvor store bogstaver, der vil blive talt med under "drøftelsen", vil sikkerhedschefen ikke uddybe.

Sikkert er det i hvert fald, at Vridsløselille Statsfængsel allerede er blevet bedt om at lave procedurerne omkring transport af fanger om.

Stød klar med skydevåben

Danni Meisler blev fredag befriet af to kumpaner foran Glostrup Hospital. Her havde de taget opstilling, fordi de vidste, at Meisler skulle til røntgenundersøgelse om formiddagen.

Kort efter flugten kom det frem, at fængselspersonalet allerede torsdag havde fortalt Meisler, at han skulle til undersøgelse om formiddagen - og så var hjælpen kun et opkald væk.

"Vi forventer, at fængslet laver sine procedurer om, og vi har desuden sendt et brev ud til alle lukkede fængsler. Fangerne bør ikke have at vide, hvornår de skal uden for murene, før cirka en halv time før afgang," fastslår Michael Gjørup.