Krimi

Journalistformand er rystet over politiet

Det chokerer formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, at en indsatsleder under klimademonstration ved Bella Center den 16. december sidste år beordrede knippelsuppe til både demonstranter og pressefolk.

"Jeg er rystet over lydoptagelsen. Det lyser ud af indsatslederens sprogbrug, at han ikke har respekt for pressen og pressens arbejde. Den måde tingene bliver sagt på, sender nogle helt forkerte signaler," siger Mogens Blicher Bjerregård.

Sagen bliver ifølge Mogens Blicher Bjerregård endnu mere alvorlig af at Københavns politidirektør, Johan Reimann, ikke mener, at der er grund til at kritisere indsatslederen.

"Når man er helt ude i den spidse ende, så har man en anden sprogbrug, end hvis man står og taler almindeligt sammen," siger Johan Reimann.

Men det argument holder slet ikke, siger Mogens Blicher Bjerregård.

"Det er netop i sådanne situationer, at indsatslederen skal indskærpe, at journalisterne er nogle mennesker, der er på arbejde. Men han gør det stik modsatte," siger Mogens Blicher Bjerregård.

Journalistformanden giver ikke politidirektøren ret i, at journalister må finde sig i klø, hvis de befinder sig blandt demonstranter.

"Journalister gør meget ud af at bære deres pressekort synligt, og det gør det muligt for politiet at skelne," siger Mogens Blicher Bjerregård.

Han ser nu frem til at drøfte sagen med politiet.

"Vi har normalt en god dialog med Københavns Politi, og her er der behov for at bruge den gode dialog til at politiet giver en forklaring," siger Mogens Blicher Bjerregård.