Krimi

Hør politileder beordre rødglødende stave

DRs ungdomsafdeling Pirat TV er kommet i besiddelse af en række lydoptagelser fra demonstrationerne under COP15 i forbindelse med en dokumentar om klimatopmødet i København.

På lydoptagelsen hører man en af politiets indsatsledere beordre betjentene at deres politistave skal blive rødglødende og at de ikke skal tage hensyn til at der er pressefolk blandt demonstranterne. Nærmere tværtimod.

"Jeg ved at der står fyldt med presse foran, men de er i en risikozone - de må de selv tage. Så I hugger bare til dem. De er en del af det, hvis de står der," bliver der sagt ligesom opfordringen til at bruge staven ikke er til at misforstå.

"Så vil jeg fanden rendeme se den stav der, så den bliver rødglødende, når vi skal op og have fat i den bil. Fuld skrue igennem det lort," lyder det også fra indsatslederen.

Han fortsætter med igen at henlede opmærksomheden på de pressefolk, der er til stede blandt demonstranterne for at dække begivenhederne.

"Der står presse imellem bilerne, og de skal satme have samme tur."

Ordrerne fra en af politiets indsatsledere faldt den 16. december, da demonstranter forsøgte at holde et alternativt klimamøde med nogle af de delegerede der var inde i selve Bella Center.

Artiklen fortsætter under videoen hvor politidirektør Johan Reiman forklarer lydoptagelserne

Politidirektør Johan Reiman forklarer at når der opstår tilspidsede situationer som han betegner situationen ved Bella Center som, så bliver der taget et andet sprog i brug.

"Man må acceptere, at sprogbruget er mindre poleret end ved spisebordet," siger han til TV 2 News.

Allerede kort tid efter lydoptagelserne blev offentliggjort har både de Radikale og SF krævet at justitsministeren skal redegøre for sagen og Enhedslistens Line Barfod kræver at justitsministeren skal sætte en stopper for politivold mod pressefolk.

Under artiklen kan du komme med din kommentar til politiets lydoptagelser der er kommet frem fra demonstrationen ved Bella Center sidste år. Vi opfordrer til en ordentlig tone i debatten.