Krimi

Morder straffes for sin flugt

Foto: Anholdelse af Danni Meisler Den morddømte Danni Meisler, som i fredags flygtede under en ledsaget udgang fra fængslet, får nu ekstra tid bag tremmerne.

Sådan lyder det fra Charlotte Skovby, som er vicepolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi, efter manden i dag er blevet anholdt.

"Der kommer noget oveni. Hvor meget det bliver, ved jeg ikke endnu. Det kommer helt an på, hvor meget han bliver dømt for," siger hun til TV 2 NEWS.

Den 25-årige mand har en dom på 14 års fængsel for drabet på en mand på et værtshus i 2006.

Vi håber altid på, at det ikke vil ske en anden gang. Men vi kan ikke gardere os hundrede procent.

Charlotte Skovby, vicepolitiinspektør

Stak af på vej til røntgenundersøgelse

Meisler stak af, da han i fredags skulle fragtes fra sin celle i Vridsløselille Statsfængsel til røntgenundersøgelse på Glostrup Hospital.

Fængslets personale havde dagen forinden fortalt den nu anholdte flugtfange om transportplanerne.

Danni Meisler var fikseret med et transportbælte og blev fulgt af to betjente, men en yngre mand med en pistol befriede ham.

"Vi gør jo alt, hvad vi overhovedet kan, og det gør Kriminalforsorgen også. Vi håber altid på, at det ikke vil ske en anden gang. Men vi kan ikke gardere 100 procent," siger Charlotte Skovby om flugten

Har stukket af før

Det var anden gang, at det lykkedes Danni Meisler at stikke af fra myndighederne.

Han stak også af, da han sad varetægtsfængslet for drabet på værtshuset i Brønshøj. På det tidspunkt lykkedes det ham at holde sig skjult for myndighederne i fem måneder, og det var et rent tilfælde, at politiet kom på sporet af ham.

Det skete, da betjente under en biljagt affyrede mere end 20 skud mod en flugtbil. Flere af skuddene ramte og dræbte chaufføren, og på passagersædet sad Danni Meisler.