Politiet fandt flugtbils ejermand

Politiet har fået kontakt med ejeren af den bil, som blev brugt ved befriel-sesaktionen ved Glostrup Hospital, hvor en farlig drabsdømt mand slap væk.

Det bekræfter vicepolitikommissær Torben Lund fra Københavns Vestegns Politi. Men ejeren har åbenbart ikke noget med den opsigtvækkende aktion at gøre. I hvert fald er vedkommende ikke blevet anholdt og sigtet.

Hvad ejeren har fortalt om bilen og om andres eventuelle adgang til den, holder politiet indtil videre for sig selv.

Det var borgere, der slog alarm til politiet om flugtbilen, en koksfarvet VW Golf, som stod med lyset tændt ved Husum Skole i Husum.

Den undvegne Danni Severin Meisler betegnes af politiet som farlig. Han er dømt for et drab begået med pistol i 2006 og er af psykiatere beskrevet som overdrevent paranoid og optaget af hævn.

Vicepolitikommissær Torben Lund vil dog ikke kommentere, om politiet har taget særlige forholdsregler for at beskytte bestemte personer, som kunne tænkes at være i fare.

Det var i øvrigt smerter i hoften, som var årsag til, at fængselsbetjente fredag bragte afsoneren til Statsfængslet i Vridsløselille til Glostrup Hospital til undersøgelse.

Men den 25-årige Meisler fik i god tid i forvejen besked om turen uden for murene, og det gav ham åbenbart tid til at planlægge flugten.

De to fængselsbetjente blev passet op af to mænd, der truede dem med en pistol.

Det er anden gang i år, at den ene fængselsbetjent udsættes for en befrielsesaktion. Han var også ledsager, da overfaldsmænd 10. september forsøgte at befri en anden indsat, oplyser Fængselsforbundet.