Krimi

Fange havde tid til at planlægge flugt

Selv om drabsmanden Danni Meisler er en af landets farligste kriminelle og tidligere er stukket af fra fængslet, havde han efter alt at dømme god tid til at planlægge sin flugt.

Meget tyder på, at han allerede torsdag vid-ste, at han skulle til en ambulant røntgenundersøgelse på Glostrup Hospital fredag. Derfor var der masser af tid til at lægge planer med de kumpaner, der befriede ham

"Vi kører ofte folk til ambulant behandling uden for fængslet. Det er også det, der er sket i denne sag. Og han har åbenbart haft lejlighed til at få arrangeret, at han ikke skulle med tilbage, fortæller Kim Tobberup Andersen, der er fængselsinspektør i Statsfængslet i Vridsløselille.

- Normalt plejer vi at fortælle de indsatte dagen før, når de skal ud til behandling. Det vil jeg næsten tro, er også sket i det her tilfælde. Men jeg er ikke 100 procent sikker, siger Kim Tobberup Andersen.

De indsatte bliver informeret i god tid, så de kan planlægge, at de ikke skal på arbejde den næste dag, da undersøgelserne som regel foregår om formiddagen.

Danni Meisler valgte dog at planlægge noget helt andet, nemlig sin flugt. Den foregik ved, at en af Meislers kumpaner truede de to fængselsbetjente, der var med på hospitalet, med en pistollignende genstand.

Uden for hospitalet ventede en eller flere kumpaner i en bil, som Danni Meisler slap væk i.

I Vridsløselille Statsfængsel overvejer Kim Tobberup Andersen nu at ændre på proceduren i forbindelse med ambulante undersøgelser af de indsatte.

- Jeg vil ikke sige, at der er tale om en fejl fra vores side. Men vi har tænkt os at lave en vurdering af, hvor tidligt man skal have den slags at vide fremover, fortæller Kim Tobberup Andersen.

Danni Meisler afsoner en dom på 14 års fængsel for et drab begået på en bodega i Brønshøj i 2006. Retspsykiatere har vurderet, at manden er farlig.

Under sin varetægtsfængsling i 2006 stak Danni Meisler også af. Han blev pågrebet på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter. Ved den lejlighed skød og dræbte politiet føreren af den bil, Danni Meisler befandt sig i.

/ritzau/