Krimi

Efterforskning kan tage måneder

Efter anholdelsen af en 45-årig mand, som politiet på grund af dna-beviser er overbevidst om står bag to voldtægter og et drab på Amager, starter der nu en lang proces. Det fortæller drabschef Ove Dahl til TV 2.

"For det første har vi de her tre sager, som vi skal have cementeret - vi skal blandt andet have snakket med en masse mennesker - også helt tilbage fra 1990, da drabet sker."

Gætter på at han har lavet andre forbrydelser

Derudover skal der kigges på gamle sager om voldtægt og drab fra slutningen af 1980'erne og i 1990'erne.

"Vi skal se, om der er noget i de sager, som kan relateres til den mistænkte. Det må ikke være sådan, at der er noget vi har overset - når vi har en mand, som har begået tre alvorlige forbrydelser over en periode på 20 år, så gætter jeg på, at han også har lavet et par stykker mere," siger Ove Dahl.

Det bliver et langt og sejt træk

Derudover skal politiet undersøge en række henvendelser fra kvinder, der har været udsat for en seksuel krænkelse.

"Det bliver et langt og sejt træk. Jeg sætter nogle folk af til det, men det kan godt være, at det kommer til at tage fire til fem måneder eller et halvt til et helt år," siger Ove Dahl.

Vi havde en skærpet mistanke til ham

Det var især næsten to enslydende henvendelser om en navngiven person, der bekræftede politiets mistanke til den 45-årig mand, der nu er anholdt.

"Det var sådan, at da vi fik hans navn på banen, da havde vi noget andet kørende i relation til det sidste forhold (voldtægten i en haveforening i september, red), som også kunne være interessant i forhold til ham. Vi havde en skærpet opmærksomhed om ham," fortæller Ove Dahl.