Sexforbryder på fri fod siden 1990

Den 29. august 1990 blev den 40-årige Lene Buchardt Rasmussen fundet dræbt i Fasanskoven på Amager Fælled. Billederne er fra TV 2 Nyhederne for 20 år siden.

Efterlyst

Se Station 2 Efterlyst i aften klokken 21.40

En sexforbryder, der har et 20 år gammelt drab og to voldtægter på samvittigheden er fortsat på fri fod. Politiet har indtil for nyligt ikke kendt til sammenhængen mellem de tre forbrydelser.

Station 2

Se meget mere om sagen i Station 2 i aften klokken 20.50

Men DNA-spor i forbindelse med en grov voldtægt i september i år, hvor en pige blev voldtaget i et kolonihavehus på Amager, har ført Københavns Politi på sporet af sexforbryderen, der igennem 20 år har begået forbrydelser inden for et område af få kilometer på netop Amager.

Københavns Politi begynder nu jagten på sexforbryderen, der fortsat er på fri fod 20 år efter den første forbrydelse som politiet kender til.

Politiet har fundet gerningsmandens sæd

Gerningsmanden har to voldtægter - en på Amagerkollegiet i 2005, hvor en pige blev voldtaget på sit værelse og den føromtalte voldtægt i et kolonihavehus på Konge­lundsvej på Amager for to måneder siden -og et seksuelt motiveret drab i Fasanskoven tilbage fra 1990 på samvittigheden.

I forbindelse med de to voldtægter er der fundet DNA på gerningsstedet, og politiets teknikere fandt også sæd på den dræbte Lene Buchardt Rasmussens tøj, da de fandt hendes lig i Fasanskoven på Amager Fælled.

I forbindelse med voldtægten for to måneder siden fandt politiet et kondom med sædrester i som gerningsmanden sandsynligvis har tabt.

"Vores retsgenetikere laver en DNA-profil, og den profil bliver holdt op mod de andre sager, og man finder ud af at den profil som gerningsmanden har svarer til profilen i de andre sager," siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi.

Artiklen fortsætter under billedet

Der var dog ingen tegn på, at den 40-årige skolelærer var blevet voldtaget som de andre ofrer.

Det er ny teknologi og DNA sporene i forbindelse i de tre sager, der nu betyder, at politiet 20 år efter drabet kan kæde de tre forbrydelser sammen.

Under billedet kan du læse signalement af gerningsmanden.

I forbindelse med voldtægten i 2005 blev der givet følgende signalement af gerningsmanden:

Mand, der er lys i huden, han er formentlig dansker. Han er 25-30 år, 180-185 cm høj. Han er almindelig af bygning, cirka en centimeter langt lyst hår, iført lysegrå t-shirt m/korte ærmer.

I forbindelse med voldtægten i september i år blev der givet følgende signalement af manden:

Mand, 35-45 år gammel. Han er cirka 180 centimeter høj. Almindelig til spinkel af bygning, og han virkede som indfødt dansker - "Københavner". Der er intet om hårfarve, da issen var dækket af hue. Ansigtsform der ikke var markant rund eller langstrakt, men med lidt hule kinder, smal næse, lyse brede øjenbryn, ubarberet med stive lyse skægstubbe. Han talte dansk uden accent.

Gerningsmanden var ifølge politiet iført sort hoftelang jakke af ukendt materiale og mærke, intet om hætte eller krave. Der var lynlås på venstre ærme. På hovedet bar han en sort strikhue med fold hele vejen rundt og placeret med underkanten lige over øre. Intet om logo eller beskrivelse af strikform.