Politi: Sexforbryderen er lokal

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi forklarer, hvordan sexforbryderen udelukkende har begået forbrydelser på Amager.

Den gerningsmand, der står bag to voldtægter og et seksuelt motiveret mord for 1990 og er sandsynligvis lokal, oplyser Københavns Politi ved et pressemøde i dag.

"Gerningsmanden er formentlig lokal. Hvis man kigger på gerningstederne, så er de meget tæt forbundet. Der er tre hundrede meter mellem de to voldtægtssteder, og og der er 20 minutters gang over til fælleden, hvor drabet blev begået. Så de er meget tæt forbundet," siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi.

Artiklen fortsætter under politiets kort over de steder gerningsmanden har begået forbrydelser

Gerningsmanden, der fortsat er på fri fod, står bag drabet på den 40-årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen tilbage i 1990, ligesom han har voldtaget en kvinde på AmagerKollegiet i 2005, og en 17-årig kvinde i en kolonihave på Amager i september i år.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi forventer, at gerningsmanden også står bag flere andre endnu uopklarede forbrydelser, eller forbrydelser som politiet endnu ikke kender til.

"Der er mange mørketal i de her voldtægter, og der kan sagtens være en kvinde der der er forsøgt voldtaget, og der kan være en kvinde der er blevet voldtaget, men som aldrig har anmeldt det. Dem er vi selvfølgelig interesserede i at høre fra," siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi.