Krimi

Mail fører til sigtelse af Jacob Winther

Det var en mail, der fik politiet til at sigte tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) daværende spindoktor, Jacob Winther, i den såkaldte lækagesag.

Det kom frem i Københavns Byret torsdag eftermiddag.

Winther sigtes for, at det var ham, der i 2007 lækkede til TV 2's Rasmus Tantholdt, at Søren Gade ville sende danske jægersoldater til Irak.

Det var filminstruktør Christoffer Guldbrandsen, der i januar i år fremsatte beskyldninger mod Winther for at stå bag lækagen, og siden har hans advokat, Anders Németh hævdet at have beviser for den påstand i form af en lydfil.

Og det er tilsyneladende en beskrivelsen af lydfilens indhold, som er sendt fra Németh til anklagemyndigheden i august måned. Og det fik politiet til at beslutte, at Jacob Winther skal sigtes.

Ifølge Jacob Winthers forsvarer, Anders Hvass, kan selve lækagen dog stamme fra en samtale mellem Søren Gade og en dansk lejrchef i Irak om udsendelsen af danske jægersoldater.

En samtale, der skulle have foregået, mens Gade var på besøg i Irak. Og som vel at mærke blev overhørt af flere journalister, herunder Rasmus Tantholdt fra TV 2.

Der er dog ikke nogen af de andre - blandt andre medrejsende journalister - der kan bekræfte samtalen mellem Søren Gade og lejrchefen. Den eneste, der tilsyneladende har fortalt politiet om samtalen, er den daværende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, som var med på rejsen. Det fortalte advokat Anders Hvass under retsmødet.