Krimi

Politi trækker asylbureau i retten

Vikarbureauet Asylbureau ApS skal nu i retten tiltalt for forsøg på overtræd-else af udlændingeloven. Bureauet er anklaget for at ville skaffe 282 irakiske asylansøgere arbejde, selvom de ikke havde arbejdstilladelse.

Bureauet blev oprettet i forbindelse med, at et stort antal udviste irakere søgte tilflugt i Brorsons Kirke i København.

Nu har Københavns Politi rejst tiltale og sendt sagen i byretten. Ud over bø-de kræver politiet, at 308.000 kroner konfiskeres og lægges i statskassen.

"Vi betragter sagen som noget nær en parodi og finder anklagen og hele sagen temmelig absurd," siger Jakob Tamsmark, der er talsmand for Asylbureau.

"Vi mener, at man i bund og grund har rejst en sag på baggrund af en politisk agenda, der handler om at spænde ben for det asylpolitiske arbejde i Danmark," siger han.

Talsmanden undrer sig over, at tiltalen handler om 282 personer.

"Jeg ved ikke, hvor anklagemyndigheden har det tal fra. Man må formode, at de bruger tallet, der i sin tid af myndighederne blev oplyst i sagen om tvangsudviste irakere. Men det vil i så fald betyde, at vi har forsøgt at skaffe arbejde til både børn, pensionister og syge mennesker," siger Jakob Tamsmark.

De fleste af de 308.000 kroner er et lån fra Borgerinitiativet Kirkeasyl, imens omkring 50.000 kroner stammer fra private donationer, siger han.

Det var onsdag middag ikke muligt at få en kommentar fra anklageren i sagen, Elisabeth Boserup.