Krimi

16 års fængsel for Christianiadrab

Den 29-årige HA-rocker Lasse Mikkel Thorsen er i Københavns Byret idømt 16 års fængsel for likvideringen af en hashhandler foran Christiania den 1. juli 2009.

Den kyniske henrettelse blev udført med fire skud, der ramte hashhandleren Ahmad Jamali i nakke, hoved og ryg, mens han sad forsvarsløs bag rattet i sin bil.

Lasse Mikkel Thorsens reaktion på dommen var smilende at dele fængslets besøgstider ud til sin lille skare af venner på tilhørerrækkerne.

Anklageren havde på forhånd krævet rockeren idømt livsvarigt fængsel med henvisning til, at likvideringen fandt sted som led i den københavnske bandekonflikt og kampen om hashmarkedet.

Med det fandt byretten ikke bevist.

Fysiske beviser fældede rocker

Det var et væld af fysiske beviser, der fældede Lasse Thorsen. Blandt andet fandt politiet den 29-åriges dna på den mountainbike, som drabsmanden flygtede på. Også Lasse Thorsens fodaftryk blev fundet på Jamalis bil.

Men Thorsens skæbne blev beseglet af, at han pralede med drabet over for en cellekammerat fra Hells Angels. Cellekammeraten fortalte herefter politiet om Thorsens indrømmelse.

Thorsen skal betale 375.000 kroner til Jamalis efterladte familie samt 101.000 kroner til sin forsvarer.