Krimi

Nico Toet har været væk i et år

Det er i dag nøjagtigt et år siden, at den 25-årige Nico Toet forsvandt sporløst fra Skødstrup nord for Århus. Det sidste livstegn fra den unge mand var en sms til den svenske veninde Merja. I den besked skrev den næsten to meter høje mand, at han havde taget piller og sad i skoven og ventede på at dø, mens han hørte musik.

Nico Toet kendte Merja fra en selvmordschatforum på internettet, og få dage efter blev Merja fundet død. Hun havde også taget piller. Nico Toet er dog aldrig selv blevet fundet - hverken levende eller død.

Hans far Hein Tout kan ikke finde ro, så længe han ikke ved, hvad der er sket med Nico.

Kan ligge i Kaløvig Bådehavn

"Jeg har to teorier. Enten har han bosat sig i nogle forladte ejendomme i Århus, hvor han lever under jorden, fordi han ikke vil findes, eller også er han druknet i Kaløvig Bådehavn," siger Hein Tout til tv2.dk.

Kaløvig Bådehavn ligger kun tre kilometer fra den skov, hvor Nico Tout satte sig til at dø.

"Det kan jo være at pillerne ikke virkede helt efter hensigten og at han derefter gik ned til havnen for at tage sit eget liv," siger Hein Tout, der stadig leder efter sin søn.

Ingen dykkere i vandet endnu

Han har derfor sat plakater op i havnen, ligesom han har forsøgt at rekvirere fritidsdykkere til at lede efter Nico. Indtil videre er det dog ikke lykkedes. Politiet har heller ikke villet sætte dykkere i vandet i Kaløvig Bådehavn:

"Det skyldes formentlig, at jeg har talt med en clairvoyant, der har peget på, at han ligger netop det sted," siger Hein Tout.

Af de fire personer, som deltog i det selvmordsforum, som Nico Tout var en del af, er kun én person med sikkerhed i live. Ally fra New Zealand har oplyst til TV 2, at to med sikkerhed er døde, mens Nico Tout er forsvundet.

Det har ikke været muligt at træffe Steffen Rovsing fra eftersøgningsafdelingen ved Østjyllands Politi for en status på sagen.