Krimi

Hårde straffe for våbenlager

Tre yngre mænd er i Østre Landsret idømt langvarige fængselsstraffe for at ligge inde med militærrifler og maskinpistoler i en lejlighed på Nørrebro i København.

Tre yngre mænd blev fredag i Østre Landsret idømt fængselsstraffe for et våbenlager i en lejlighed i Haraldsgade på Ydre Nørrebro i København.

Landsretten stadfæstede dommene på otte års fængsel til Abdelmajid Ahabbad og Mahmoud Rabea og ni år til Christopher Jallow.

Politiet foretog en regulær storm på lejligheden den 6. september 2008 efter et tip om, at den fungerede som våbenlager i unge indvandreres bandekrig mod AK 81 og Hells Angels.

Lejligheden flød med våben: Ud over maskinpistoler og en skarpladt pistol på stuebordet fandt politiet 14 militærrifler i ishockeytasker og på gulvet plastisk sprængstof og to skudsikre veste.

Anede ikke hvor våbnene kom fra

Mændene forklarede oprindeligt, at de lige var kommet hjem fra en bytur og ikke anede, hvor våbnene kom fra. Lejligheden fungerede som rygerklub, og våbnene lå der bare.

Umiddelbart efter dommen i Københavns Byret i december 2009 stak en af de dømte af ved at udnytte den almindelige tumult. En måneds tid senere blev han anholdt i Berlin og udleveret til Danmark.