Narkosigtet stukket af fra politi

Så skete det igen. En afrikansk mand, der er sigtet for narkosmugling, stak i morges klokken 05.30 af fra politiet på Nykøbing Falster Sygehus.

Den afrikanske mand var til under-søgelse, fordi han mistænkes for at have slugt narkotika med smugling for øje. Det oplyser sektionsleder Peter Damgaard til tv2.dk.

Manden var ikke frisk på at lade sig undersøge, så han tog i stedet flugten ved at hoppe ud af et vindue i stue-plan. Han er været forsvundet lige siden.

"Da vi pågriber ham, har vi mistanke om, at han har narkotika i maven, og det har vi senere fået bekræftet ved vores røngtenbilleder. Men intensivafdelingen ligger i stueetagen, og pludselig ser den her mand sit snit til at hoppe ud af vinduet," fortæller Peter Damgaard til tv2.dk.

Betjent røg med ud af vinduet

Den ene betjent hiver fat i manden og ryger med ud af vinduet. De to tumler lidt rundt i en busk, før den afrikanske mand får revet sig fri, oplyser Peter Damgaard.

"Betjenten sætter efter ham, men taber ham af syne, da han løber om et hushjørne. Det får betjenten til at tage en chance med, hvilken retning han er løbet, og han valgte så det, der viste sig at være den forkerte vej," siger Peter Damgaard.

Fremstilles in absentia

Afrikaneren bliver kort før middag fremstillet i grundlovsforhør in absentia.

"Vi har med røntgenbilledet bevismateriale nok til at få ham fængslet," siger han til tv2.dk.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har hele formiddagen jagtet den afrikanske mand. På et tidspunkt stoppede politiet et tog for at få fat i manden. Det var dog den forkerte.

Manden er ligeledes efterlyst i de øvrige politikredse og hos taxaselskaber og Movia.

Dårlig timing for politiet

Den efterlyste mand beskrives som 40 år gammel, mørk, 180 cm høj, kraftig til muskuløs. Han var iført en mørk dunjakke og mørke bukser samt nogle golflignende sko med tynde såler. Han blev anholdt i går af grænsepolitiet i Rødby.

Sagen kommer på et uheldigt tidspunkt, da den politiske debat netop har behandlet spørgsmålet om for dårlig sikkerhed ved kriminelle. Senest stak Black Ghost-lederen Mahmoud Khalil Salem (Fez Fez) af fra politiet i Odense, mens den somaliske mand, der er sigtet for at dræbe en sagsbehandler i Holstebro, stak af fra et psykiatrisk hospital i Aalborg. Sidstnævnte er dog pågrebet igen.