Krimi

Fodboldslagsmål midt i København

Indbyggerne på Østerbro og i Københ-avns indre by kan igen vove sig ud på gaderne, efter at fodboldkampen mellem Brøndby og FC København førte til uro flere steder.

Politiet har anholdt i alt 27 personer for bl.a. vold, flaske-kast mod politiet og overtrædelser af ordensbekendtgørelsen.

Tilsyneladende var der med 18 anholdelser faldet ro over gemytterne før midnat søndag aften, da der opstod endnu et slagsmål på Axeltorv midt i København.

"20 tilhængere af de to klubber kom op at slås, og vi anholdt yderligere fem FCK-fans og fire Brøndby-fans, fortæller politiets centrale vagtleder Søren Wiborg.

Gravøl på Rosie McGees

De sidste slukørede Brøndby-fans drak sidst på aftenen gravøl på baren Rosie McGees ved Rådhuspladsen, efter at vestegnsklubben tabte 0-2 til ærkerivalerne.

Umiddelbart efter kampen kom voldelige fans i småslagsmål flere steder på Østerbrogade.

"Det var små grupperinger fra begge klubber, som søgte at komme i infight. Det er småtterier, men det kan godt se voldsomt ud, når man færdes derude," siger polititalsmand Rasmus Skovsgaard.

Allerede før kampen kørte politiet de første fans på stationen. En større politistyrke var kommanderet ud i forårssolen og var talstærkt til stede ved Rådhuspladsen, hvor brøndbyfansene samlede sig.

Uro ved Dronning Louises Bro

Der blev både kastet flasker og kanonslag, da gruppen på omkring 1000 tilhængere satte sig i bevægelse ud mod Parken.

Uroen eskalerede ved dronning Louises Bro, hvor Brøndbys fans forsøgte at krydse broen for at komme over til Nørrebro. Det var ikke den rute, der var aftalt med politiet, og politiet måtte skubbe fans'ene tilbage.

"Efter omstændighederne er det forløbet helt OK. Det kan virke, som om der er meget politi på gaderne, men det er nødvendigt for, at alle kan komme godt og fredeligt til fodbold," siger Rasmus Skovsgaard.