Krimi

Ny video: Voldtægtssag skal gå om

Den 16. december i 2008 blev tre drenge med indvandrerbaggrund idømt fængselsstraffe for at have voldtaget en 15-årig pige på dametoilettet på Fredericia Banegård. Voldtægten fandt sted den 13. september samme år.

Nu skal sagen gå om i landsretten, fordi Den Særlige Klageret i dag har fundet, at der er kommet nye oplysning-er frem, der kan få betydning for udfaldet. Det oplyser forsvarsadvokat Mette Grith Stage til TV 2. Det er en videooptagelse, der tilsyneladende har fået Den Særlige Klageret til at beslutte, at sagen skal tages op igen.

"Vi fik sex for en busbillet"

En 16-årig dreng blev i retten i Kolding idømt to år og tre måneders fængsel for både voldtægt og vold, mens en 17- og en 18-årig dreng hver fik to års fængsel for voldtægten alene. Drengene nægtede sig skyldige, og sagen blev appelleret til landsretten som stadfæstede dommen.

Drengene har forklaret, at pigen gik med til samlejet for 17 kroner til en busbillet. Pigen endte i stedet med at få 75.000 kroner i erstatning.

Sjældent at få medhold

Advokat Mette Grith Stage vil ikke komme nærmere ind på detaljerne, men hun glæder sig over afgørelsen:

"Jeg er meget glad på min klients vegne. Det er meget sjældent, at man får medhold i at en sag skal gå om. Der skal meget stærke beviser til," siger hun til TV 2.

Sagen skal på ny køre i Vestre Landsret, men den er endnu ikke berammet.