Krimi

Politiet overså Greenpeace-logo

De tre limousiner, som aktivister fra Greenpeace brugte i en kortege til en gallamiddag på Christiansborg Slot, var tydeligt mærket med miljøorganisa-tionens logo. Men det store opbud af politifolk overså altså tegnene på, at noget var i gære.

I forruden på de tre lejede biler var der anbragt skilte med Greenpeaces logo. Et af skiltene blev presset op mod forruden med et par sokker. Ovenikøbet stod der "Greenpeace Delegation" på et af skiltene, mens teksten på et andet lød "Planetary Emergency - Greenpeace Authorized".

De blå politiblink var købt over nettet i en dansk legetøjsforretning for 50 kroner.

Endvidere var bilerne forsynet med falske nummerplader. Numrene er hentet fra offentligt tilgængelige oplysninger fra toldvæsnet på nettet.

En af nummerpladerne endte med 007 - hvilket er en reference til James Bond.

Disse og en lang række andre oplysninger om den vellykkede happening har Greenpeace afleveret til Københavns Politi.

Men alligevel er det lykkedes for politiet at få dommerne i Østre Landsret til onsdag at varetægtsfængsle de fire aktivister frem til 7. januar. Det sker med den begrundelse, at politiets efterforskning vil tage skade, hvis de fire sættes på fri fod.

Forsvareren, advokat Jakob Arrevad, undrer sig over fængslingen:

"Jeg har svært ved at se, hvad det er, politiet mangler at efterforske. De har fået alle oplysninger om aktionen. Måske mangler politiet at gribe i egen barm - men det er jo en anden sag," siger Jakob Arrevad.