Betjent pĂĄ blog: "Fucking perkere"
Justitsministeriet er på vej til at fyre den 34-årige politiassistent, Diana Brälye, som er dømt for at skrive racistiske bemærkninger i en blog på nettet. Lige nu ligger sagen på justitsminister Brian Mikkelsens bord og afventer den endelige underskrift. Men både Diana Brälye og hendes kolleger på Station Amager håber til det sidste at få omgjort beslutningen.
"Jeg har begået en kæmpefejl, men jeg føler, at jeg bliver straffet urimeligt hårdt for det," siger Diana Brälye til TV 2 Nyhederne.
Hun blev tidligere i ĂĄr straffet efter racismeparagraffen for pĂĄ sin private blog - en slags internetdagbog - at skrive "funcking perkere".
Det skete i frustration over få inddraget adskillige friweekender i forbindelse med omfattende ildspåsættelser og hærværk i februar 2008. Men da indlægget blev opsnappet af en kollega i politiet, blev hun sigtet efter straffelovens paragraf 266.
Det kostede Diana Brälye en dom på 10 dagbøder á 400 kroner. Og ifølge både Københavns Politi og Rigspolitiet betyder det, at hun er uværdig til at fortsætte i jobbet som politiassistent.
"Jeg er ikke racist, men jeg var bare så sur over at få inddraget min weekend," siger Diana Brälye, der føler, at hun nu bliver "ofret" af systemet, som vil bruge sagen som skræmmeeksempel.
Troede det var en lukket blog
Under sagen har Diana Brälye forklaret, at hun ikke vidste, at alle i princippet havde mulighed for at læse hendes udfald. Hun troede, at kun fem-seks venner, som hun havde fortalt domænenavnet til, ville kunne se indlægget.
Derfor nægtede hun sig skyldig i at have forhånet indvandrere offentligt eller i en videre kreds, sådan som der står i straffelovens bestemmelse om nedværdigende og forhånende ord om mindretal. Men både byretten og landsretten dømte hende.
120 protesterer mod fyring
På arbejdspladsen - Station Amager under Københavns Politi - har der været underskriftsindsamling blandt betjentene. Cirka 120 har skrevet under på en protest mod afskedigelsen. Vicepolitikommissær Henrik Borris Jensen mener, at sagen i stedet burde være afgjort med en disciplinær straf som for eksempel en bøde eller en advarsel.
"Den sag var aldrig blevet rejst, hvis hun ikke var politimand. Den har i høj grad noget med hendes arbejde at gøre," siger vicepolitikommissæren.
I et brev skriver Justitsministeriet imidlertid, at hun nu kan forvente at blive afskediget.