Krimi

Dyremishandlere slap for fængsel

Seks unge mænd blev i dag idømt betin-gede straffe for at have sat ild til et levende marsvin og efterfølgende slået det ihjel med en golfkølle.

Tre af mændene fik 20 dages betinget fængsel, to fik 30 dages betinget fæng-sel, mens den sidste mand fik 40 dages betinget fængsel, fordi han havde købt marsvinet. Fem af mændene blev desuden idømt en bøde på 1000 kroner.

Anklageren havde også gået efter at få alle de unge mænd frataget retten til at have med dyr at gøre, men det sagde dommeren nej til.

Begrundelsen for ikke at fratage dem retten til at have med dyr at gøre var, at dommeren mente, at der var tale om en engangsforteelse fra mændenes side.

Filmede mishandling med mobiltelefon

Mishandlingen blev filmet på mobilkamera, så politiet efterfølgende kunne finde frem til de unge mænd, som stod bag drabet på marsvinet.

På filmen, som Krimi.tv2.dk er i besid­delse af, ser man marsvinet blive over­hældt med brænd­bar væske og stukket ild til. Dyret dør ikke med det samme, men løber rundt i cirka 30 sekunder inden en af mændene slår det ihjel med en golfkølle.

Mens marsvinet lider, griner alle mændene højt.