Krimi

Kør pænt - vind tur i Aston Martin

"Kør ordentligt på motorvejen og vind en tur til racerløb i Le Mans i en Aston Martin, som vi stiller til din rådighed."

Vejdirektoratet forsøger i en ny kampagne at appellere til midaldrende mænds "ultimative drengedrømme" for at få dem til at holde fartgrænserne på motorvejene, hvor 32 mennesker mistede livet i ulykker i 2008. Alt for høj hastighed er en væsentlig faktor bag motorvejsulykker. Vejdirektoratets kampagne er især rettet mod 25-49-årige mandlige bilister, som har tendens til at køre for stærkt.

Skal tilmelde sig pendlerduellen

"Jeg tror, at mange mænd kan nikke genkendende til følelsen af frihed, når de kører på motorvejen. Over for den følelse er det svært at trænge igennem med gode råd eller skræmmekampagner. Derfor appellerer vi til konkurrenceinstinktet og den teknologiinteresse, som mange mænd har," siger pressechef Brian Christensen fra Vejdirektoratet.

For at deltage i konkurrencen om turen til Le Mans og andre præmier skal bilisten tilmelde sig "Pendlerduellen.dk" og logge på via sin mobiltelefon for hver køretur.

Derefter kan man følge sin kørsel på nettet og konkurrere om at køre mest hensigtsmæssigt i forhold til tid, økonomi, trafiksikkerhed og klima.

Kampagnen kører frem til februar 2010 og begynder - nu!