Krimi

Betjent fyret for vold i fritiden

En 52-årig vicepolitikommissær fra Københavns Vestegn kan nu tage plads i jobkøen, efter Østre Landsret har stadfæstet hans dom på 40 dages fængsel for vold. Politimanden er dømt for at slå en yngre mand flere gange i ansigtet i Glostrup efter en julefrokost sidste år.

Betjenten fik midt i julefesten besked om, at hans søn blev truet med et gevær ved et nærliggende busstoppe-sted. Han ilede til undsætning og fandt sin søn blødende på jorden - tilsyneladende efter skud fra en softgun.

Begik vold mod gerningsmanden

Det fik politimanden til at gribe fat i gerningsmanden og holde ham fast, indtil uniformerede kolleger nåede frem, og det var i denne forbindelse, at den civilklædte betjent slog sit offer i ansigtet.

Selvom volden skete i politimandens fritid, står han nu alligevel til fyring fra korpset, der per automatik stritter betjente med en ubetinget fængselsdom ud.