Krimi

Lobbyister bag massevaccination

Den 11. juni 2009 erklærede WHO's generaldirektør, Margaret Chan, influ-enza A for en pandemi. Det betød en kæmpe økonomisk gevinst for medicinal-industrien. Mange medlemslande - her-under Danmark - har nemlig kontrakter med de store medicinalvirksomheder og er derfor forpligtet til at købe vacciner i tilfælde af en pandemi, skriver Dagbladet Information.

Investeringsbanken JP Morgan vurderer, at medicinalindustrien i år vil modtage vaccineordrer for op imod 55 milliarder kroner. En stor del af den omsætning skyldes WHO's beslutning.

Forskere er betalt af producenterne

Mange af de tilsyneladende uvildige forskere, som WHO benytter sig af, er imidlertid betalt af de firmaer, der producerer vaccinerne. De mange dobbeltroller er problematiske, mener professor Tom Jefferson, der er epidemiolog ved Cochrane Center i Rom:

"Det er bekymrende, at mange af medlemmerne i WHO's komitéer, underskriver sig selv med andre titler, selv om de rent faktisk repræsenterer medicinalindustrien," siger han til Information.

Dr. Flu med skjulte interesser

En af eksperterne i WHO's særlige H1N1-rådgivningsgruppe, Dr. Albert Ostenhaus, er netop blevet et punkt på den hollandske regerings dagsorden.

Regeringen har indkaldte til et krisemøde, fordi det i en artikel i Science er kommet frem, at Albert Ostenhaus har økonomiske interesser i flere medicinalvirksomheder.

Samtidig er Dr. Albert Ostenhaus i Holland kendt som 'Dr. Flu', fordi han promoverer vaccine som løsningen på epidemier.