Trafikkaos i vente til klimamøde

Københavnerne må finde sig i mere besvær i trafikken under klimatopmødet end ved præsident Obamas besøg ved Den Internationale Olympiske Komités møde, som fandt sted i oktober.

"Trafikpåvirkningen vil være større end ved IOC-mødet," siger politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Politi.

Visse gader vil blive afspærret for eksempel ved eskortekørsler af de prominente deltagere i topmødet, men borgerne får præcis besked i forvejen, skriver Ritzaus Bureau.

"Nogle hoteller er placeret på en måde, som gør, at vi må reducere trafikken forbi adresserne," siger Mogens Lauridsen.

Bøvlet at komme til og fra lufthavn

Netop når stats- og regeringscheferne ankommer til eller forlader København, kan det blive mere bøvlet end normalt for almindelige mennesker at komme til og fra lufthavnen i Kastrup.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede torsdag formelt lederne i de 191 lande, der sammen med Danmark deltager i forhandlingerne om klimaet.

Endnu kendes deltagerlisten ikke, og politiet har allerede taget højde for, at de allermest prominente og dermed truede politikere kommer hertil.

"Vi har planlagt ud fra, at der kommer et stort antal regerings- og statschefer. Der er planlagt efter det maksimalt sikkerhedsopbud. Det kan ikke skrues op - kun ned," siger Mogens Lauridsen.