Krimi

Rollemodel sigtet for Nørrebroskud

En 23-årig mand med tilknytning til bandemiljøet på Nørrebro er som den første sigtet for et groft overfald på to unge mænd i Gartnergade den 1. oktober i år.

Her blev de to unge danskudseende mænd tilsyneladende mistænkt for at tilhøre gruppen AK81, da en gruppe unge med indvandrerbaggrund stoppede dem.

De to unge mænd på 19 og 21 år blev slæbt ind i en baggård, hvor den 19-årige bl.a. blev snittet tre gange i ryggen med en kniv og under flugten skudt i det ene ben.

Otte-ni mand mistænkt

"Vi har sigtet den 23-årige som den første af gruppen på otte-ni gerningsmænd. Han sad i forvejen varetægtsfængslet, fordi han blev taget som bandevagt senere i oktober på Nørrebro, hvor han smed en skarpladt pistol fra sig," siger lederen af Københavns Politis bandeenhed, Henrik Svindt.

Ifølge politiet har de to unge ofre intet at gøre med rockergruppen, men var tilfældige ofre for bandekonflikten.

Den 23-årige sigtede har tidligere gjort sig uheldigt bemærket, da han som ansat "rollemodel" i en ungdomsklub på Nørrebro agerede chauffør for et tæskehold af helt unge drenge, der gennemtævede en mand på en legeplads på Kapelvej.

Gav drenge hammer til overfald

I den forbindelse blev klubmedarbejderen også dømt for at have udstyret drengene med en hammer, der blev brugt under overfaldet.

Københavns Byret valgte i den aktuelle sag at forlænge hans fængsling i tre døgn, mens politiet skal indsamle flere beviser på, at han var del af overfaldsgruppen i Gartnergade.