Krimi

Jønke igen frikendt for knivvold

Hells Angels-rockeren Jørn "Jønke" Nielsen fik i dag landsrettens ord for, at det var nødværge, da han den 6. februar 2008 stak en 22-årig dansk-tyrker tre gange med kniv, så han var tæt på at miste livet.

Jønke og hans livvagt, AK81'eren Esben Hertz, befandt sig i Ægirsgade på Nørrebro, hvor de ventede på at få noget mad.

Politiet aflyttede Jønkes telefon, og lydoptagelserne viser, at rockeren var i strålende humør. Han sang sågar for den kvinde, han talte i telefon med.

Blev angrebet med kniv

Jønkes gode humør skiftede dog drastisk, da den 22-årige dansk tyrker pludseligt gik til angreb på Esben Hertz med en stor kniv. På lydoptagelserne hører man Jønke råbe "hvad fanden har du gang", "hjælp, jeg er stukket" og til sidst: "er du færdig".

Dansk-tyrkeren fik overført godt 12 liter blod for at overleve. Han blev i byretten idømt 1,5 år fængsel for knivangrebet, der var tæt på at slå Jønke ihjel.

Esben Hertz blev ligesom Jønke pure frikendt i landsretten.

Varetægtsfængslet i ti måneder

Jønke sad varetægtsfængslet i ti måneder op til retssagen, ligesom han blev mentalundersøgt. En undersøgelse, der viste, at Jønkes mentale tilstand er ganske normal.

"Jeg har aldrig set så positiv en mentalundersøgelse. Jeg er da bekymret for, om jeg selv kunne score så højt, hvis jeg blev underkastet en sådan undersøgelse i fem uger," sagde Jønkes advokat Michael Juul Eriksen efterfølgende.