Krimi

Jønke skal behandles som andre

Det var et sønderlemmende angreb, som forsvareren for Jørn Jønke Nielsen mandag rettede mod anklagemyndigheden. Den højtstående Hells Angels-rocker er igen for retten tiltalt for grov vold på Nørrebro i december 2007. Men ifølge hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, var der aldrig blevet en sag ud af det, hvis det havde været en al-mindelig familiefar i samme situation.

"Man kan lide Jønke, eller man kan ik-ke lide ham. Og man kan have en hold-ning til de ting, han står for. Men alle er lige for loven," indskærpede advokaten over for nævninge og dommere.

Toprockeren er sammen med en AK81'er tiltalt for at være gået for vidt, da de skulle forsvare sig mod en nu 24-årig mand, der angreb dem med kniv. Som anklageren igen og igen påpegede i sin procedure mandag, havde der været tale om en "systematisk afstraffelse".

"Han er blevet meget omfattende gennembanket. Det er et held, at han er i live," sagde anklager Henrik Aagaard i en procedure, der var ganske kort og summarisk.

Jønke kunne have været forblødt

Men det er ifølge Michael Juul Eriksen ikke nok til, at man kan dømme Jønke for at have sat sig ud over lovlig nødværge. For det kunne lige så godt have været Jønke, der nær var forblødt. Og mens øjnene blev tunge hos de jurastuderende og rockeraspiranter, der udgjorde størstedelen af tilhørerne, gennemgik advokaten i timevis de tidligere domme, der alle tegnede et fælles billede: Jønkes vold var et passende modsvar og gik ikke for vidt. Men politiet har hele vejen forsøgt med alle midler, at bygge en sag op mod Hells Angels-ikonet, lød det.

Jønke blev frifundet i byretten. Østre Landsret tager tirsdag stilling til, om han også i anden omgang skal frikendes.