Krimi

Tre biler udbrændt i Kalundborg

Igen i nat gik tre biler op i flammer på Klosterparkvej i Kalundborg. Branden startede i en Mercedes, men varmen fra branden var så kraftig, at ilden spredte sig til to biler, der var parkeret ved siden af. Det fortæl-ler Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

"Jeg havde jo håbet på, at det ikke ville ske. Vi har været massivt til stede derude, og i nat var der to patrulje-vogne i området. Alligevel er det lykkedes at antænde bilen," siger han til krimi.tv2.dk.

Men Jan Lauritzen understreger, at sagen endnu ikke er efterforsket, og han derfor ikke kan bekræfte, at bilen bevidst er antændt.

Ministerbesøg uden effekt

Så sent som i mandags besøgte justitsminister Brian Mikkelsen området, som efterårsferien igennem har været plaget af bilafbrændinger og anden hærværk.

Det gjorde han efter eget udsagn, fordi der skulle sættes en stopper for balladen, men det er altså ikke sket.

Klar til at tvangsfjerne unge

Borgmester i Kalundborg Kaj Buch Jensen sagde tidligere på ugen, at han er parat til at undersøge, om de skyldige bag afbrændingerne kan tvangsfjernes.

"Kan forældrene ikke magte opgaven, så må vi fjerne børnene, koste hvad det vil. Vi vil ikke acceptere, at almindelige borgere skal leve i angst på grund af en lille gruppe lømler," siger Kaj Buch Andersen ifølge Sjællandske Medier