Krimi

Glad Jønke sang før knivslagsmål

Med sin egen version af børne-sangen "Hej Frede" var HA-boss Jørn Jønke Nielsen i godt humør, da han i december forrige år stod på Ægirsgade i København og ventede på grillmad fra en forretning i gaden.

Den drabsdømte rockerleder sang i telefonen for sin eks-kæreste, som han var på vej til at besøge sammen med sin tro væbner fra AK81.

"Hvor bor du henne lille mus, sang rockerbossen bl.a. på de optagelser, som politiet i al hemmelighed tappede hans telefon for.

Sang afbrudt af knivangreb

Optagelserne blev mandag afspillet i Østre Landsret, hvor Jønke og væbneren er tiltalt for det grove knivstikkeri, der fandt sted kort efter.

For midt i Jønkes sang til ekskæresten skiftede stemningen markant, da en ung mand med indvandrerbaggrund kom farende mod AK81'eren og trak en stor kniv.

Jørn Jønke Nielsen lagde sig imellem - stadig med ekskæresten hængende i røret - men blev stukket tre gange i bryst, bug og lysken, før han selv og væbneren fik overtaget og vristede kniven fra angriberen.

Blev frikendt i byretten

Den unge indvandrer blev herefter stukket tre gange, hvoraf et af stikkene var så kraftigt, at det gik gennem låret og skår hovedpulsåren over.

I den efterfølgende retssag i byretten blev Jørn Jønke Nielsen og AK81'eren frikendt, fordi retten mente, at de handlede i nødværge med deres spark, slag og knivstik.

Angriberen, der endte med at blive det hårdest kvæstede offer, blev til gengæld idømt halvandet års fængsel.