Krimi

Brian M. på besøg efter hærværk

Skræmte borgere. Ødelagte biler. Mas-ser af hærværk. Bydelen Klosterparkvej i Kalundborg er blevet hærget hele efterårsferien, senest i aftes, hvor endnu to biler blev brændt af, men nu tager justitsminister, Brian Mikkelsen (K) affære, fortæller TV2 ØST.

"Det er en uholdbar situation, at borgerne i Klosterparkvej-kvarteret skal opleve så mange tilfælde af hærværk og ildspåsættelser," konstaterer Brian Mikkelsen, der mener, det er en bred vifte af initiativer, der skal til for at sætte en stopper for urolighederne.

Synligt politi og forældre på banen

I morgen kl. 07.45 besøger Brian Mikkelsen byens politistation og får seneste nyt om udviklingen, og senere tager han selv på besøg i den hærgede bydel. Henover efterårsferien har der været syv bilafbrændinger i kvarteret og 15 tilfælde af forskellig grov hærværk.

"Der skal være synligt politi, men samtidig skal kommunen, de sociale myndigheder og forældrene tage affære i den her sag," siger Brian Mikkelsen til TV2 ØST.

Justitsministeren kalder det utilstedeligt, hvis unge under 15 år er med til at skabe balladen i Kalundborg.

Klar til at tvangsfjerne unge

Kalundborgs borgmester, Kaj Buch Jensen (S), sagde til aften til TV2 ØST, at han er parat til at se på mulighederne for at tvangsfjerne unge uromagere, hvis det viser sig, at det er unge beboere i kvarteret, der har hærget løs den seneste uge.

På trods af politiets tilstedeværelse med flere patruljer, både fredag og lørdag aften, er det endnu ikke lykkedes at anholde gerningsmændene til hærværk og ildspåsættelse.