Krimi

Unge smadrede TV 2-vogn i Tingbjerg

Et tv-hold fra TV 2 | NYHEDERNE fik her til formiddag smadret ruderne i deres vogn ved kirken i Tingbjerg, efter at de var blevet konfronteret af ophidsede unge på knallert. De unge var voldsomt utilfredse med at blive filmet og spurgte flere gange, hvem der havde givet tilladelse til det.

"Vi var ved at tage nogle billeder udenfor, da to unge på knallert kommer kørende op til os. De sagde, at vi i hvert fald ikke skulle filme dem, og at alt det med præsten ikke passede, at det bare var propaganda," fortæller journalisten Therese Rokkjær Birch, der var ude for at tale med de kirkegængere, der nu står uden præst, efter at præsten gennem 17 år nu har følt sig tvunget til at flytte fra bydelen pga. chikane.

Kørte over og smadrede filmvogn

Therese Rokkjær Birch ringede hjem til redaktionen for at orientere sin redaktør, mens de to unge kørte væk fra kirken. De to unge kørte tværs over vejen og over på parkeringspladsen, hvor TV 2's filmvogn holdt.

"Så kan jeg lige pludseligt se, at de bare begynder at smadre bilen," siger hun.

264d

Det er tilladt at filme og vise billeder af folk, der befinder sig på offentlige steder, og som foretager sig almindelige dagligdags ting. Undtaget er "omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden".

Straffelovens § 264d.

Episoden er meldt til politiet, der har afhørt de to TV 2-medarbejdere.

Præsten, der nu er sygemeldt, boede i præstegården i tilknytning til kirken. Han har bl.a. oplevet hærværk i form af rudeknusninger og indbrud, hvor ledninger er blevet flået ud af vægen, malerier ødelagt og møbler er flænset.

Video: Unge råber ad TV 2's filmhold.

Video: Kirkegængere fortæller om deres præst, der har set sig nødsaget til at flytte fra bydelen pga. af chikane.