Krimi

AK81'er fik rabat for at vidne

En HA-rocker og to rockeraspiranter er blevet idømt ni års fængsel for skyderiet mod McDonalds i Århus. Hovedvidnet, der skød, slap med syv år.

Retten i Århus kendte tidligere onsdag de fire skyldige i forsøg på manddrab og for at bringe andre menneskers liv i fare, da de en dag i november forsøgte at skyde et medlem af Trille-gårdsbanden ned på McDonalds i Århus.

Derimod mente retten ikke, at der er bevis for, at de fire ville skyde to andre medlemmer af banden, der også var i restauranten.

Det betød, at de fire blev frifundet for det forhold.

Alle fire var tiltalt for forsøg på at dræbe tre bandemedlemmer.

Den ene rockerelev på 20 år indgik som anklagerens hovedvidne i sagen og erkendte som den eneste drabsforsøget, men kun på en person. De tre andre nægtede sig skyldige i alle sagens væsentligste forhold. Deres forsvarer har under retssagen til gengæld forsøgt at sværte den 20-årige og anklage ham for at tørre skylden af på de andre.

Ifølge anklagemyndigheden var drabsforsøget kulminationen på en strid mellem Hells Angels og supporterne AK81 på den ene side og indvandrerne i Trillegårdsbanden på den anden