Krimi

Plasticpose skal fælde pistolmænd

Det betragtes som den første retssag i bandekrigen, der idag startede i Køben-havns Byret. To unge på 17 og 22 år - begge med indvandrerbaggrund - sidder på anklagebænken for at have skudt ind i den HA-relaterede butik Route 81.

En 46-årige tatovør blev ramt i halsen, men overlevede. De to tiltalte nægter sig skyldige. De erkender at have været i området for at købe hash, da de hørte om et andet skyderi i nærheden, men ikke det mod tatovøren. Anklagemyndigheden mener dog at en plasticposer med fingeraftryk, vil kunne fælde gerningsmændene.

Tiltalte kørte til andet skyderi

"Vi kørte over for at se, hvad der var sket på Svanevej," sagde den ene om et skyderi samme aften mod et rockersted i nærheden. Han nægtede at have været i Bragesgade.

En plastikpose kan derfor blive et bevis i sagen. På posen, der blev fundet 80 meter fra gerningsstedet, har politiet fundet begge de tiltaltes fingeraftryk, og ifølge anklager Henrik Aagaard har et vidne set dem smide posen. Det kvindelige "Vidne 11" møder i retten onsdag og afgiver sin forklaring.

Mobiltelefoner også et bevis

De tiltaltes mobiltelefoner bliver også brugt til at fastslå deres bevægelser rundt i området. Deres position kan fastslås i grove træk ud fra hvilke mobilmaster, deres mobiltelefoner har været i kontakt med på tidspunktet for skyderiet.

"Der er en usikkerhed omkring cellerne (mobilmasterne, red.), og nu skal vi have politiets ekspert ind og forklare om det i morgen, oplyser Henrik Aagaard efter retsmødet tirsdag.

Der opstod tidligere på dagen tumult, da unge indvandrere fik øje på nogle AK81'ere ved retten.