Krimi

Video: Politi havde ikke visir på

Politiet brød dørene op og brasede ind i kirken i kampuniform med knipler. Sådan lød påstanden, efter at politiet havde ryddet Brorsons Kirke for afvis-te irakiske asylansøgere natten til 13. august. Men en video, som politiet selv optog under aktionen, viser, at det ikke passer. Det skriver B.T., som har offentliggjort videoen på bt.dk.

På videoen ser man rolige betjente, der i skjorteærmer og kasketter går ind ad en ulåst bagdør. Betjente, der i 40 lange minutter tålmodigt forhold-er sig helt roligt og forsøger at forhandle.

Alt i mens skriger og råber irakerne og truer betjentene med kasteskyts, hævede stole og mikrofonstativer - ligesom nogle truer med at snitte i sig selv eller kaste sig ud fra orglet.

50 kampklædte betjente

Først efter 40 minutter ifører politiet sig hjelme. Og det skyldes, at nogle irakere er begyndt at kaste glas og lignende mod dem. Efter en times tid begynder irakerne at overgive sig til politiet. Mod at få lov at hente personlige ting, følger de frivilligt med politiet ud af kirken.

Præsten Per Rasmdal gav ellers efter rydningen et helt andet billede af aktionen:

"Irakerne havde samlet sig ved alteret med 50 kampklædte betjente i en rundkreds omkring sig. Med våben, knipler, visir og hjelme," sagde præsten Per Ramsdal.

Artiklen opdateres med video...