Krimi

Tys-tys om narkosigtet kvinde

Sagen er blevet massivt omtalt, men navnet på hovedpersonen skal stadig holdes hemmeligt.

Østre Landsret besluttede i dag at opretholde det navneforbud, der beskytter en erhvervskvinde, som er sigtet for at have modtaget 140 gram kokain.

Flere medier nåede at bringe navnet på kvinden den dag, hun blev anholdt. Ved retsmødet blev hun løsladt af dommeren i Københavns Byret, der samtidig besluttede, at det skulle være forbudt at identificere kvinden nærmere.

Advokat vil komme efter medierne

Kvindens mulige indblanding i en narkosag er efterfølgende blevet endevendt i medierne og rigt illustreret af slørede billeder. Det har fået hendes advokat til varsle, at når selve narkosagen er slut, så vil man komme efter de medier, der er gået for tæt på.

Navneforbuddet blev af medierne kæret til landsretten, hvor man altså ikke fandt grund til at ændre byrettens beslutning.

Ekstra Bladet vil til Højesteret

Den afgørelse er Ekstra Bladet så utilfreds med, at chefredaktør Bent Falbert har meldt ud, at hans avis vil tage sagen hele vejen til Højesteret.

Ekstra Bladet har blandt andet slået på, at hvis det overhovedet ville være en krænkelse at bringe navnet, så var krænkelsen allerede sket, fordi så mange medier i forbindelse med anholdelsen havde skrevet navnet på kvinden.

"Langt over hundredtusinder havde allerede læst navnet, da der blev nedlagt navneforbud," siger Bent Falbert.