Krimi

Slog Caroline 20 gange med vilje

Den 40-årige mand, som i går tævede sin 13-årige datter, Caroline Mille Rasmussen ihjel med en svensknøgle, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han nægter sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge. I retten forklarede faren roligt og sammenhængende, at han slog datteren 20 gange med en svensknøgle, fordi han frygtede for sin kærestes og deres 17 måneder gamle søns liv. Ifølge faren har den 13-årige før været indlagt på psykiatrisk afdeling på grund af tvangshandlinger. Over sommeren skulle hendes tilstand være blevet forværret.

Lillebror gjorde 13-årig vred

I retten forklarede faren, at Caroline blandt andet havde meget svært ved at klare, at hendes 17 måneder gamle lillebror kom ind på hendes værelse. Og der var netop det, der skete i går, mens faren var ved at hænge et spejl og et kort op på den 13-åriges værelse.

Den 40-årige far, der i retten var iført et sort joggingsæt og hvide strømpesokker, forklarede, at Caroline blev sur og sagde "hvorfor lader I ham komme herind. Gør I det for at ødelægge mit humør?".

Truede med at skade fars kæreste

Efter hendes vredesudbrud gik hendes stedmor og lillebror ind i soveværelset for at tage en lur.

Ifølge faren kom Caroline nu ind til ham med en hobbykniv, som hun fægtede rundt med, mens hun truede med at skade sin stedmor og sin lillebror, og det fik faren til at reagere og slå hende med svensknøglen.

"Jeg slog i nødværge for, at hun ikke skulle komme ind til de andre. Jeg var bange for, at hun ville gøre dem noget," sagde han i retten.

"På et tidspunkt sortnede det for mig," sagde han flere gange under retsmødet.

Far skal mentalundersøges

Faren er nu fængslet i surrogat. Han er indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling. Det blev også besluttet i retten, at han skal mentalundersøges.

Den dræbte Caroline havde en tvillingbror, som også var til stede under den blodige episode søndag eftermiddag. Drengen får nu - ligesom den øvrige familie - krisehjælp