Krimi

Ti skud mod betjente i Vollsmose

HØR SKUDDET RETTET MOD BETJENTENE I PLAYEREN HEROVER.

Der blev affyret op mod ti skud mod en politipatrulje, efter en biljagt i aftes gik galt i Odense-forstaden Vollsmose. Skuddene blev affyret fra et grønt areal i en afstand på cirka 50 meter.

"Ingen af skuddene ramte betjentene, men det var tæt på. De kunne se mundingsilden fra skydevåbnene og føle projektilerne flyve forbi," oplyser vagtchefen.

Biljagt gik galt

Skudepisoden udsprang af en biljagt, som gik galt. En patrulje forsøgte at standse en grå BMW på Vollsmose Allé. Føreren var ikke interesseret i at tale med politiet, så han accelererede væk. Patruljen satte efter, og den grå BMW torpederede en parkeret bil på Skt. Jørgensgade. Bilisten fortsatte tilbage mod Vollsmose, hvor han kørte galt i rundkørslen ved Bøgeparken.

Det fik folk til at stimle sammen, og nogle begyndte at kaste med flasker efter politiet. Af den grund turde ambulancefolkene ikke køre ind til ulykkesscenen. Politiet satte i stedet den anholdte bilist i håndjern og kørte ham af sted i patruljevognen.

Det fik urolighederne til at eksplodere, og mindst fem biler blev sat i brand.

Politiet trak sig tilbage

Da betjentene vendte tilbage til området, blev de beskudt fra et græsareal. Det fik betjentene til at trække sig ud af området.

Politiinspektør ved Fyns Politi, Johnny Schou forklarer beslutningen til TV 2 News:

"Det har ikke noget at gøre med, at vi generelt trækker os. Vi vurderede at det var mest hensigtsmæssigt at lade gassen gå af ballonen. Risikoen var for stor for personskade, og vi vidste ikke, hvem vi skulle ind at have fat på," siger han.

Føreren af BMW blev efterfølgende indlagt på Odense Universitetshospital med en hjernerystelse.