Krimi

Se og Hør føjede kokain til toilet

Fotomodellen Oliver Bjerrehuus føler sig misbrugt af Se og Hør, der har taget en af hans udtalelser og til-føjet "og tog coke" i et interview om den kokainsigtede danske erhvervs-kvinde.

Se og Hør havde sendt artiklen til godkendelse med citatet "Jeg mødte hende i New York, og vi gik på toilettet sammen." Tilføjelsen "og tog coke" kommer først på i den trykte version under overskriften "Tog coke sammen".

Historien pryder også bladets forside.

Oliver Bjerrehuus afviser nogensinde at have taget kokain sammen med kvinden, eller at have sagt til Se og Hørs journalist, at han skulle have gjort det.

Advokat: Se og Hør handlede i ond tro

Erhvervskvindens advokat, Jørgen Lange mener, at bladet har handlet i ond tro, da det valgte at udsende bladet med historien, selv om Bjerrehuus havde sagt til dem, at historien var falsk.

"Det, vi har set flere gange, hvor man har kommet med nogle ting der ikke har holdt vand, er, at så får man en bøde på 1000 kr. Det kan virke ganske koldt beregnende, Det er da ganske ubehageligt. Så følger sanktionerne jo ikke med, når man kan tænke, 'jeg gør, som jeg vil' og så bare betale bøden. Hvis det hænger sådan sammen, som det ser ud her, er det ikke flatterende," siger han.

Da advokaten hørte om historien fra Se og Hørs journalist, ringede han til sin klient, hvorefter Oliver Bjerrehuus kontaktede ham og fik det råd straks at tage fat i til Se og Hør og dementere historien.

Se og Hør: Historien holder

Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen bekræfter, at Oliver Bjerrehuus kontaktede dem angående historien, hvilket han selv hørte om natten mellem tirsdag og onsdag. Bladet fastholder historien, men kan dog ikke dokumentere den, da interviewet ikke er optaget på bånd.

"Jeg skal understrege, at jeg i den grad fastholder, at historien er korrekt. Vi kan bare ikke dokumentere, at ordene er faldet nøjagtigt sådan, og det beklager jeg," sige han.

Kim Henningsen mener, eftersom samtalen handlede om kokain, og Oliver Bjerrehuus sagde, at de var på toilettet sammen, at "man ikke skal være hjernekirurg for at regne ud, hvad de har lavet sammen."

"Uanset om citatet er 100 pct. korrekt, er der ingen tvivl om, at historien holder," siger han.

Advokaten: Historien er faktuelt forkert

Advokaten er lodret uenig i chefredaktørens udsagn.

"Historien er faktuelt forkert i forhold til Se og Hørs egen kilde" siger Jørgen Lange.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Oliver Bjerrehuus, da han er på opgave i New York, men hans manager Jesper Thomsen, der drøftede sagen med Oliver Bjerrehuus i går, bekræfter forløbet.

Den kokainsigtede erhvervskvinde er beskyttet af navneforbud.