Krimi

Erhvervskvinde fanget i rockerjagt

Den kendte erhvervskvinde, der er sig-tet for at have haft 140 gram kokain mellem hænderne, er indirekte blevet offer for bandekrigen mellem Hells Angels og AK81 på den ene side og indvandrerbander på den anden side. Det var nemlig i politiets klapjagt på banderne, at den såkaldte "jetset-dronning" pludselig dukkede op. Det skriver B.T.

"Hele det sagskompleks udspringer direkte af politiets rocker/bande-strategi, hvor vi det sidste års tid har besluttet at se meget målrettet på rockermiljøets virksomhed. Og der er helt klart rockerforbindelser i den aktuelle sag," siger politiinspektør Karl Erik Agerbo fra Nordsjællands Politi til B.T.

Bandidos-rocker også sigtet

Blandt andet har et højtstående medlem af Bandidos været fængslet i sagen, som Nordsjællands og Københavns Politi arbejder sammen om. Rockeren er nu løsladt, men han er stadig sigtet for fundet af 31 kilo narko i en ejendom, som han ejer via er firma. Ifølge politiet har flere andre sigtede i sagen forbindelse til rockermiljøet.

Den kendte erhvervskvinde formodes at befinde sig et sted i bunden af fødekæden, men politiet vil helst starte så højt i fødekæden som muligt, da det giver de bedste muligheder for beslaglæggelser:

"Det giver som regel de bedste og største beslaglæggelser, som tit er meget centralt, når vi senere skal løfte bevisbyrden i retten. Vi skal bevise, at der har været et flow af narko gennem de involverede personers hænder, og hvis vi kan få oplysninger om dem, der handler i stor stil, eller ligefrem står bag indsmuglingen, vil vi jo gerne starte dér," siger Karl Erik Agerbo.

Går efter de store fisk

Han forklarer, at politiet selvfølge-lig er mest interesseret i bagmændene, men at de mindre fisk også er interes-san-te, da det er dem, der sørger for, at narkoen kan flyde.

Den kendte erhvervskvinde blev involveret i sagen, da politiet gennem flere uger overvågede en 37-årige mellemmand. Han er nu fængslet i sagen. Ifølge politiets teori, var det ham, der forsynede den kendte erhvervskvinde med de 140 gram kokain over syv møder.

Kvinden blev i fredags fremstillet i grundlovsforhør i København, men dommeren fandt, at beviserne ikke rakte til en varetægtsfængsling.

Kvinden nægter sig i øvrigt skyldig i sigtelsen.