Krimi

Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde

Erhvervskarrieren falder fra hinanden for en kendt kvinde, der i torsdags blev sigtet for at være narkokurer, der har videreformidlet 140 gram kokain. I går blev hun fyret som foredragsholder for Athenas, skriver B.T.

De reagerer på artikler i B.T., der påpegede, at hun hverken er direktør, som tidligere er nævnt, eller har de 16 bestyrelsesposter, som hun praler med i firmaets foredragsprogram. Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sidder kvinden nemlig kun i bestyrelsen i tre mindre virksomheder.

"Vi har taget konsekvensen af, at der er sået tvivl om hendes meritter, og det er et problem for vores troværdighed over for kunderne. Det er hende selv, der har givet os oplysningerne om antallet af bestyrelsesposter, så det er det, vi nu skal have undersøgt," siger Søren Kristensen fra Athena til B.T.

Foredrags-direktøren afviser samtidig, at fyringen hænger sammen med, at jetset-dronningen er sigtet for at have modtaget 140 gram kokain med tanke for videresalg.

Suspenderet pga. narkomistanke

Et konsulentfirma i Nordsjælland, hvor kvinden var "associated partner" valgte på grund af narkosagen fredag, at suspendere den kendte kvinde. Udbyderen af erhvervsforedrag erstattede mandag den sigtede kvinde med et foto af en bog. Da sagen er omfattet af navneforbud har B.T. valgt ikke at navngive de to firmaer.

Websitet Jobindex valgte i går fjernede den sigtede kvinde som rollemodel for karrierekvinder.

"Der er jo rejst tvivl om hun egentlig er rollemodel," siger direktør Kaare Danielsen.

Forstår godt firmaer

Den narkosigtede kvinde meddeler gennem sin advokat Jørgen Lange, at hun godt kan forstå reaktionen fra firmaerne. Det er hendes første udtalelser til medierne siden hun torsdag blev sigtet.

"Det er beklageligt, men en forståelig reaktion i den nuværende situation," meddeler hun og erkender, at det er rigtigt, at hun ikke længere sidder i 16 bestyrelser. Hun sidder i tre.

"Tidligere har jeg siddet i 16 bestyrelser, men det gør jeg ikke aktuelt. På det sidste har jeg trappet en del ned for mine bestyrelsesposter." meddeler den sigtede kvinde.