Krimi

Bandekrig i Odense ude af kontrol

Bandekrigen mellem AK 81 og kriminelle indvandrere i Odense er ude af kontrol, skriver Fyens Stiftstidende.

Da de to bander i efteråret stødte sam-men adskillige gange, gik det kun ud over personer med tilknytning til en af de to grupper, når der blev slået, stukket eller skudt på åben gade.

Men siden unge fra Hells Angels-støtte-gruppen AK81 den 13. juni gik til an-greb flere steder i Odense på unge ind-vandrere er stadigt flere helt alminde-lige mennesker blevet mål ved en fejl. Helt præcist syv på bare 14 dage.

"Det er jo fuldkommen sindsygt, det der foregår lige i øjeblikket," lyder det bramfrit fra leder af vagtcentralen hos Fyns Politi, Torben Schultz-Pedersen.

Tilfældige mænd beskudt

I søndags blev to helt tilfældige mænd beskudt af kriminelle i to biler på Ejbygade i Odense.

"Vi har oplevet flere tilfælde, hvor ganske almindelige mennesker, der er kommet gående på gaden i Odense, er blevet stoppet og kropsvisiteret af nogle af de her mennesker, fordi de troede, at de havde en eller anden del i konflikten," siger Torben Schultz-Pedersen.

Øget beredskab

Og at banderne nu tilsyneladende er begyndt at gå politiet i bedene i den nyoprettede visitationszone, får politiet til at reagere skarpt.

Dels er der skruet op for beredskabet, og dels har man nu fået hjælp fra Rigspolitiets rejsehold, der har udlånt fem-seks mand til at hjælpe med opklaringen af de mange voldsomme angreb.

"Det er det lange seje træk, der skal til for at opklare de her sager, men heldigvis har vi så sent som søndag oplevet, at folk på gaden hjælper os ved at fortælle, hvad de har set," siger Kirsten Fischer, der er leder af Fyns Politis særlige bandeafdeling.

Og netop hjælp fra offentligheden kan være det, der sender flere af bandemedlemmerne bag tremmer, som det skete i går for en 21-årig mand med indvandrerbaggrund, der sigtes for skudepisoden på Ejbygade. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.