Krimi

Politimand løj i retten

En 30-årig politimand skal ind og rus-ke tremmer, hvis det står til anklage-ren. Betjenten er tiltalt for at have misbrugt sit embede, fordi han har ind-samlet oplysninger fra cpr-registret, kriminalregistret og politiets fototek om personer, der har tilknytning til den yderste venstrefløj i København.

"Der er tale om rigtig mange opslag, som er foretaget over en lang periode, og det er meget systematisk. Han har sat oplysningerne sammen, skrevet ting til i hånden og rekvireret fotos i fototeket. Derfor mener jeg, at han skal have fængselsstraf," siger anklager og statsadvokat Birgit Gammelgaard til Ritzau.

Normalt gives der bødestraf for misbrug af et embede.

Indsamling var en del af arbejdet

Forsvareren går efter frifindelse, fordi han mener, betjenten indsamlede oplysningerne som en del af sit arbejde. Han videregav nogle af oplysningerne til en PET-medarbejder, der var i turnus på den tiltaltes arbejdsplads.

"Det er da en tydelig indikation, at PET synes, at det er interessant, og at det er blevet givet videre. I min verden så svarer det til, at det er gjort i tjenestelig øjemed," siger forsvarer Anders Németh.

Der kommer en afgørelse i sagen ved Københavns Byret på torsdag.