Krimi

Dansk spor i terrorsag fra Milano

Politiet i Milano i det nordlige Itali-en har anholdt fem formodede terrorist-er. De fem mænd, der kommer fra Nord-afrika, har ifølge anklagemyndigheden planlagt flere terrorangreb i Nordita-lien og andre europæiske lande herun-der Danmark. De fem havde angiveligt konkrete planer om at begå attentater mod kirken San Petronio i Bologna og undergrundsbanen i Milano.

Ifølge avisen Corriere della Sera er de anholdte en del af et større net-værk, som havde mål i Danmark, Frank-rig og Spanien i sigtekornet. Hvad der konkret er tale om, oplyses dog ikke.

Desuden skriver italiensk presse, at gruppen har hjulpet med finansiering af international terrorisme og har sendt folk på terror-træningslejre i Irak og Afghanistan og har forbindelser i Algeriet, Marokko og Syrien.

General: Konkrete planer

Den formodede terrorcelle er blevet afsløret af det italienske carabineri-korps.

Giampaolo Ganzer, der er general i korpset, siger til Corriere della Sera, at cellen er særligt farlig, fordi den er mobil og ønskede at udføre terrorhandlinger i Irak og Afghanistan, samt angreb i Italien og andre europæiske lande.

Ifølge Ganzer har carabineri indsamlet konkrete beviser på, at der var tale om en reel trussel.