Krimi

Betjent lurede på autonome

En politiassistent fra Københavns Politi er nu tiltalt for at misbruge sin stilling til at søge oplysninger i både kriminal- og cpr-registret og sagen mod ham begyndte i dag i Køben-havns Byret. Manden nægter sig skyldig.

Under en ransagning hjemme hos ham fandt kollegerne en massiv rapport med oplysninger om adresser og beskæftig-else på flere aktivister fra det venstreradikale miljø og optegnelser af deres indbyrdes netværk.

Rapporten er tilsyneladende udarbejdet af en bekendt til den tiltalte.

Ifølge anklageskriftet har politimanden også printet flere billeder ud fra politiets systemer.

Ransagningen afslørede også materiale med forbindelse til de mere yderliggående kredse på højrefløjen, blandt andet et blad fra Den Danske Forening og avisudklip om fascismen og sammenslutningen Dansk Front.