Krimi

FCK-fans anholdt flest gange

Der er ingen over og ingen ved siden af FC København, når det gælder antal-let af medrejsende fans, der bliver anholdt ved kampe i de danske tur-ne-ringer. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

FC Københavns tilhængere har samlet set formået at blive anholdt 225 gange under holdets i alt 21 udebanekampe i denne sæson. Brøndbytilhængerne ind-tager en klar andenplads i stati-stik-ken med 118 anholdelser i 20 udekampe. AGF-tilhængerne er noteret for 46 anholdelser, hvilket rækker til en tredjeplads.

Anholdt 173 fans på én gang

173 af FCK-tilhængernes anholdelser fandt sted på Brøndbyøster station forud for et opgør mod arvefjenderne fra den københavnske vestegn i august.

På grund af en nyoprettet udebaneklub var dele af FCK's fanskare ikke velkommen. Det afholdt dog ikke omkring 200 mand fra at tage til Brøndby. Her blev der kastet med sten, flasker og røgbomber inden Vestegnens Politi skred ind og anholdte 173 fans.

Politiet har dog siden opgivet at få nogen dømt for gadeuorden med henvisning til, at man ikke kan bevise, hvem der gjorde hvad. FCK-fansene har taget til genmæle og kører en klagesag mod politiet.

814 anholdelser i alt

Forud for den forgangne runde i superligaen har politiet samlet set foretaget 814 anholdelser og rejst til tilsvarende antal sigtelser i forbindelse med afviklingen af fodboldkampe i Danmark.

Størstedelen af sigtelserne er for gadeuorden, mens det som Ritzau tidligere har beskrevet er i et fåtal af tilfældene, at politiet formår at rejse sigtelser for hærværk og vold. I løbet af sæsonens 545 kampe i de danske divisioner er der blot rejst 12 sigtelser for hærværk og 17 sigtelser for vold.