Krimi

Kommune gav 20.000 kr til autonome

Mens forargede politikere kræver konsekvenser efter hærværksorgiet i Københavns indre by fredag nat, kan politiken.dk afsløre, at foreningen Openhagen, der arrangerede festen, er støttet af Københavns Kommune.

Ungdomskulturudvalget under Kultur- og Fritidsforvaltningen har givet Openhagen 20.000 kroner til afholdelse af festivalen 'Undoing the city'. Det fremgår af en beslutningsprotokol fra 3. februar 2009.

Der blev ødelagt for hundredtusindvis af kroner i løbet af natten til lørdag.

"Det er helt hen i vejret, at man bruger skatteborgernes midler på at støtte den slags"," siger Carl Christian Ebbesen, gruppeformand for Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, til politiken.dk.

Byen er en "kampzone"

Den tre dage lange festival har blandt andet budt på workshops, debatter og fester, som skal stille spørgsmål til den måde, københavnerne bruger byen på, og samtidig være med til at 'omgøre' den.

"Byen og byrummet er i stigende grad en kampzone - en kampzone, som fordrer en generobring af byens rum fra hegn, profit og diskriminering. Vi vil udfordre såvel kapitalens, statens, kommunens og den kreative klasses forestillinger om byen", skriver Openhagen om festivalen,

Kultur- og fritidsborgmesteren i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V), er ærgerlig over, at arrangørerne har fået penge af kommunen.

"Det gør mig virkelig vred, at en gruppe sindssyge autonome igen skal smadre en hel bydel. Nu må vi sætte os ned og se kritisk på den måde, vi tildeler støtte på"," siger Pia Allerslev til politiken.dk.