Krimi

Aktivister anholdt i lufthavnen

Det lykkedes her til eftermiddag kortvarigt omkring 30 aktivister fra gruppen Stop Udvisningerne at blokere check-in-skranken til et SAS-fly til Frankfurt i Københavns Lufthavn.

Baggrunden for den planlagte aktion, hvor aktivisterne dannede en menneskelig kæde om skranken, var udvisning af en 58-årig statsløs palæstinenser, som de danske myndigheder har besluttet at sende til Libanon via Frankfurt.

Den 58-årige palæstinenser blev trods aktionen sat på flyet som planlagt.

"Vi vidste jo, at de ville komme, men de tog alligevel lidt fusen på os, da de pludselig kom løbende fra alle sider og dannede kæden," siger vagtleder Kenneth Vestergaard ved politiet i lufthavnen.

Løslades alle igen

Aktivister i kæden larmede voldsomt og råbte slagord, som "asyl til alle - her og nu", inden politiet begyndte at hive dem ud en for en og anholde dem, omkring 30 personer.

"De bliver sigtet for overtrædelse af luftfartsloven og kørt til afhøring på Station Bellahøj. Herefter bliver de alle løsladt," siger Kenneth Vestergaard.

Aktivist fik næseblod

Ifølge en af aktivisterne på stedet, Christina Søndergaard, foregik flere af anholdelserne voldsomt, da aktivisterne i kæden nægtede at følge frivilligt med.

"Nogle af dem blev revet ud ret brutalt, og en fik en kraftig næseblødning under anholdelsen," siger hun.