Krimi

Nu fem personer i hooliganregister

Trods flere masseanholdelser og stribe-vis af sigtelser mod hærgende fodbold-tilskuere, kan antallet af folk i Rigs-politiets hooliganregister stadig tælles på en enkelt hånd.

Fem personer - en FCK'er, en nordjyde og tre mænd fra den københavnske Vestegn - er nemlig foreløbig alt, hvad politiet har noteret i hooligan-registret, som trådte i kraft i som-mer, selvom politiet alene i efterårs-sæsonen ellers bogførte 468 sigtelser for hooliganlovovertrædelser som eksempelvis vold, hærværk og gade-uorden i forbindelse med fodboldkampe.

Får to års karantæne

Fodboldbøllerne skal ifølge loven tildeles en toårig karantæne for at nærme sig landets stadioner, når de har skabt uro på lægterne, og når politiet samtidig formoder, at de vil gøre det igen.

Alligevel lykkedes det eksempelvis den nordjyske mand i registret at opbygge et lager på fire sigtelser, før fælden klappede.

Hos Rigspolitiet hæfter man sig dog ved, at antallet af bøller, der blot er et enkelt fejltrin fra en plads i registret, vokser med voldsom hast.

Mange "på venteliste

"Der er nu 142 personer, der så at sige har fået det gule kort, og som havner i registret næste gang, de træder ved siden af, så jeg mener roligt, man kan sige, at der er lys forude," siger politiinspektør Erik Johansen fra Rigspolitiets Beredskabscenter.

"Der er mange betingelser, der skal opfyldes, før vi kan udstede en karantæne, så den slags tager tid, lyder det fra politiinspektøren.