Krimi

Første sag i bandekrig for retten

To unge mænd på 17 og 21 år får den tvivlsomme ære at være de første, der skal stå for en dommer i en retssag i forbindelse med den igangværende bandekonflikt i København.

De to unge mænd er tiltalt for drabsforsøg ved 15. september sidste år at køre en scooter op på siden af tatovør- og tøjforretningen Route 81 og skyde tre gange ind igennem butiksruden. To personer opholdt sig i forretningen, der har relationer til Hells Angels, og den ene - den 46-årige bestyrer - blev ramt i halsen og armen af skuddene, men overlevede.

Skud var et hævntogt

Skuddene faldt om eftermiddagen, dagen efter at to unge med indvandrerbaggrund blev skudt foran internetcaféen Surf & Play på den nærliggende Rantzausgade. Også disse to skudofre overlevede, og ifølge politiet har de ingen relation til bandekrigen. Politiet har arbejdet med teorien om, at skuddene mod tatovøren var hævn for nedskydningen af de to unge foran internetcaféen.

Begge tiltalte har nægtet sig skyldige i de tre skarpe skud mod tatovøren. Den 17-årige har siddet varetægtsfængslet siden november, mens den 21-årige først har taget plads i arresten senere. I første omgang anholdt politiet nemlig en 18-årig mand som den 17-åriges medskyldige, men da han havde et alibi, blev han løsladt og erstattet i arresten af den 21-årige.

Sagen mod skudduoen skal køre i Københavns Byret, men der er endnu ikke berammet dato for retsmøderne.