Skoleskyderi på Århus Universitet

I går blev en 14-årig dreng fra Helsingør afhørt af politiet, fordi han på internettet havde truet med at skyde på to skoler. Politiet kunne dog hurtigt konstatere, at truslerne havde været tankespind fra den 14-åriges side. Denne gang blev det altså ved truslerne, men en gang har Danmark været ramt af et rigtigt skoleskyderi

Den 5. april 1994 gik en 35-årig mandlig studerende ind i kantinen på Nordisk Institut på Århus Universitets afdeling på Trøjborg. I løbet af få minutter dræbte han to og sårede to andre. Efterfølgende låste han sig inde på et toilet, hvor han skød sig selv.

Det hele begyndte, da den 35-årige mand, som var studerende på instituttet, klokken 11.15 kom ind i kantinen på universitetet. I kantinens første afdeling, sad tre kvinder sammen. Den 35-årige skød først mod en 23-årig kvinde, som blev ramt i halsen. Derefter ramte et skud en 24-årig kvinde, som døde på stedet.

Den tredje kvinde i kantinen nåede at smide en bog mod manden, og det lykkedes hende at flygte ind i den tilstødende kantine, hvor hun advarede de, der sad der, inden den 35-årige kom ind.

Låste døren og skød sig selv

Advarslen kom dog for sent og i lokalet nåede den 35-årige at skyde en 27-årig kvinde på klos hold. Hun døde på stedet. En 25-årig kvinde blev ramt i hovedet af hagl, men hun overlevede.

Efter at have dræbt to og såret to gik manden ind på et toilet, hvor han låste sig inde og skød sig selv i hovedet.

Hjemme hos manden, som boede i Silkeborg, fandt politiet et afskedsbrev, hvor han truede med at dræbe.

"Jeg kan ikke mere. Jeg vil dræbe nogle personer, og dernæst tage livet af mig selv," havde han skrevet.

Den 35-årige havde studeret på universitetet i otte år og var ikke kendt i politiets registre.